Deze website is onderdeel van de HelmonderSite www.helmonder.nl   |     Buro Ben van Lieshout © Alle rechten voorbehouden     |     Disclaimer     |    Contact

Diensten

5 augustus 1967 Presentatie
De nieuwe profclub Helmond Sport, voortgekomen uit Helmondia wordt voor het eerst gepresenteerd aan het publiek in een wedstrijd tegen Eindhoven.

Juni 1968 Promotie Eerste Divisie
Na een beslissingswedstrijd in en tegen Vlaardingen werd de promotie van de tweede naar de eerste divisie een feit. De overwinning werd met een veel besproken doelpunt van invaller Arie Meeuwsen beslist.


1982 Kampioen - Promotie Ere Divisie
Eerst wordt op 26 september voor het eerst een periodetitel behaald. Een paar maanden later maakt ex-PSV'er Harrie Lubse de beslissende goal tegen Veendam waardoor Helmond Sport kampioen wordt. De promotie is een feit.

1984 Degradatie Eerste divisie
In het eerste jaar werd degradatie nog ontlopen door het behalen van een 15e plaats maar het hierop volgend degradeerd Helmond Sport terug naar de Eerste Divisie.

1985 Bekerfinalist
Helmond Sport bereikt de finale van de KNVB-beker. Tegenstander FC Utrecht gaat echter in blessure tijd middels John van Loen met de prijs aan de haal. Helmond Sport loopt zo op het nippertje een Europees avontuur mis.

1998-1999 4e plaats en nacompetitie
Na jaren van mindere prestaties behaalt Helmond Sport onder Louis Coolen de 4e plaats en neemt het voor het eerst deel aan de nacompetitie. Helaas worden daar geen potten gebroken.Historie en erelijst Helmond Sport 1967-2000